Yolanda 2 jaar later


Twee jaar na de ramp kunnen we zeggen dat er veel werk is verricht. Veel mensen hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben de mensen van de stichting bij gestaan met advies, vervoermiddelen, spierkracht, (financiƫle) donaties en schenkingen. Het was hartverwarmend om dit te mogen ervaren.

Tevens was het verbluffend hoe veerkrachtig de mensen op de Filipijnen waren. Dit alles heeft ons veel kracht gegeven om door te gaan. Gelukkig is nu de ergste nood achter de rug en kan er weer voorzichtig gekeken worden naar de projecten waar CaSsS zich in beginsel voor inzet.

Ook de overheid is zeer actief om de diverse ingestorte gebouwen te herbouwen en na overleg met de Gouveneur van Leyte, gaat CaSsS zich actief inzetten om de ziekenhuizen te voorzien van materialen. De Gouveneur beloofde dat hij van zijn kant zal zorgen dat de gebouwen zo snel mogelijkhersteld zijn.
Dus de huidige speerpunten richten zich nu nog vooral op de ziekenhuizen en de mische zorg in het algemeen. Het grote tekort aan materiaal zoals bedden en apparatuur is een behoorlijke uitdaging. Desondanks hebben we, sinds het laden van de 1e container, 10 containers op transport kunnen zetten. Dit mag een megaklus genoemd worden voor een kleine organisatie zoals wij zijn.


Wij zijn enorm blij en trots op het werk dat velen belangeloos hebben verricht. Dit is wat ons blijft motiveren. DANK U!